Üniversite yıllarımın benim hayatımdaki yeri çok ayrıdır. Üniversiteye gelene kadar kısıtlı bir çevrenin size aktardığı dünya görüşü üniversite yıllarında kendi öz kriterleriniz ile şekillenip sizi siz yapmaya başlar. Koç Üniversitesi bu anlamda bana önemli bir gelecek sunmuştur. Ben daha öğrenciyken gelecek hedefleri büyük bir okulda okumak bana bir çok fırsatın kapılarını açmıştır. Kendi sınırlarımı aşma öz güvenini bana aşılayarak küresel dünyanın çağdaş bir bireyi olmamı sağlamıştır. Üniversitede okumanın sadece derslere girip çıkmaktan öte birşey olduğunu bana yaşatmıştır.

selcuk-artut-e1550735671313

Selçuk Artut

1998 | MATEMATİK BÖLÜMÜ MEZUNU

Liseden mezun olduğumda, kendi hakkımda bildiğim tek şey, evreni anlamaya duyduğum isteği gidermek için moleküler biyoloji ve genetik okumak istediğimdi. Ailem doktor olmamı istiyordu; onların bu hevesini kursaklarında bırakmadım aslında.Çünkü Koç Üniversitesi bana sunduğu birçok imkânla hem benim, hem de ailemin hayallerine cevap verdi. Moleküler biyoloji ve genetiğe duyduğum tutku, “Neden?” sorusuna cevap bulmaya duyduğum istek daha iyi bir şekilde takdir edilemezdi. Sadece bilim dünyasına değil, aynı zamanda sosyal dünyaya da beni hazırlayan Koç Üniversitesi’nde, doğa sporlarına karşı da bir tutkum olduğunu fark ettim. Ilgaz Dağı ve Ağrı Dağı’nda zirve yapmak, kulüp olarak Koç Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bir hayaldi. Koç Üniversitesi, siz gelecekteki öğrencileri hem akademik hem de sosyal hayatta hiçbir imkândan mahrum bırakmayacaktır, beni bırakmadığı gibi.

derya

Derya Kabacaoğlu

2008 | MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK MEZUNU

2000 yılında Koç Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun oldum ve o günden beri ilaç sektöründe çalışmaktayım. Koç Üniversitesi mezunu olmak bana daha ilk iş başvuruları yaptığım günden beri kapıların çok daha kolay açılmasını Sağladı. Şu anda çok uluslu bir ilaç firmasında 80 kişilik bir ekibin Ulusal Satış Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. İlaç sektörünü tercih etmemde kimya okumuş olmamın elbette etkisi oldu, ancak bu alanda bir pazarlamacı olarak görevime başladım. Başta esas mesleğime göre alan farklılığından dolayı endişelerim olsa da, bugün çok doğru bir tercih aptığımı görüyorum. Pozitif bilim okuyan bir kişinin analitik bakış açısı iş hayatında çok kolaylık sağlıyor. Olaylara her zaman daha mantıklı ve bilimsel bakarak sebep-sonuç ilişkilerini kurabilmek üniversite yıllarında bölümde kazandığımız bir nosyon. Bugün iş hayatımda özellikle zorlu süreçlerde ve önemli kararlar alırken bu yönümden çok faydalanıyorum.

tuba

Tuba Oytaç Balcı

2000 | KİMYA BÖLÜMÜ MEZUNU

Bir biliminsanı olmak istediğimi farkettikten sonra, fizik eğitimim için Koç Üniversitesi’ni seçmemin en büyük nedeni deneysel çalışmalara verilen önem ve öğrencilerine sunduğu imkanlardı; ayrıca bir lisans öğrencisiyken bile, laboratuvarlarda görev alabiliyor, projelerde yer alabiliyordunuz. Bu gerçekten genç biliminsanı adaylarını motive eden ve yönlendiren bir fırsat. Öte yandan, Koç Üniversitesi’ndeki Çekirdek Program sadece bölümünüzle ilgili değil, bir çok farklı konuda bir altyapı kazanmanızı sağlayan bir sistem; ve kalıpların dışına çıkmanızda, farklı alanlar arasında yeni bağlantılar kurmanızda çok yardımcı oluyor. Koç Üniversitesi’nden aldığım bu eğitimle, fotonik alanında dünyanın en iyi üç üniversitesinden birinde doktora programına kabul edilip hayalimdeki kariyere ulaştım. Koç Üniversitesi’nde sadece bir fizik öğrencisi olmadım; aynı zamanda üniversite bünyesindeki edebiyat dergimizin editörü ve yazarı olarak görev aldım, arkadaşlarımızla kurduğumuz müzik grubuyla bir çok konserler verdim ve Astronomi ve Uzay Kulübü’nü ilgili arkadaşlarımızla beraber kurduk. Bu gibi imkanlarla, Koç Üniversitesi’nde zihninizi geliştirirken diğer yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı da açığa çıkartabilirsiniz.

Untitled-2

Sarper Özharar

2002 | FİZİK BÖLÜMÜ MEZUNU

Koç Üniversitesi Fizik Bölümü’nü ne istediğimi değil ama ne istemediğimi bilerek seçtim. Bu tercih bana bambaşka dünyanın kapılarını açtı. Öncelikle Çekirdek Program sayesinde, ilgi duyduğum tarih ve sosyoloji gibi derslerden büyük keyif aldım. Ayrıca henüz birinci sınıftayken yüksek hızlı lazerlerin modellenmesi projesinde yer alarak bilimsel araştırma yönümü genç yaşta geliştirme fırsatı buldum. İkinci sınıftan sonra bölüm derslerine daha fazla odaklandım. Doğanın matematikle modellenebilir olmasından her zaman hayretle karışık bir keyif aldım ve içimde doğa bilimlerine karşı bir ilgi doğdu. Koç Üniversitesi’ndeki yüksek kaliteli eğitimin ve Fizik Bölümü’nün katkılarıyla ABD’nin en iyi okullarından biri olan Caltech’te Jeofizik Doktora Programı’na kabul aldım. Caltech’te deprem fiziği konusunda doktoramı bitirdim ve aynı okulda araştırmacı olarak çalıştım. Ardından 2009 yılında Fransa’nın Ulusal Bilim Araştırma Konseyi CNRS’in bursuyla Université Joseph Fourier’de doktora sonrası araştırmacısı olarak çalıştım. Dört yıl önce ülkeme döndüm ve halen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasthanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaktayım. Koç Üniversitesi Fizik Bölümü’nün standartların ötesindeki ders programı, analitik düşünme ve modelleme zekâsını geliştirme anlamında da büyük katkı sağladı.

Ozgun_Konca-e1482752108601

Özgün Konca

2000 | FİZİK BÖLÜMÜ MEZUNU